Jurnalul unei Biblii

Am citit recent pe blogul ursuletinazdravani un articol care m-a pus pe gânduri. Merită să-l citiţi până la capăt.

Jurnalul unei Biblii:

15 septembrie

Vi-l prezint pe stapanul meu: Ionel, in al doilea an la Liceul Teologic “x” .

Cat despre mine, ce sa va zic: ma simt bine. Stapanul m-a luat la scoala cu el. Chiar m-a pus pe banca peste cartea de matematica. Ma simt onorata. Asta inseamna ca eu sunt deasupra tuturor lucrurilor si preocuparilor stapanului, ca prima carte pe care o va citi voi fi eu. Chiar a subliniat un verset din mine…”Nu ti-am dat eu oare porunca aceasta? Intareste-te si imbarbateaza-te. Nu te insapaimanta si nu te ingrozi, caci Domnul Dumnezeul tau este cu tine in tot ce vei face” (Iosua 1:9). Oare chiar crede lucrul acesta?

19 septembrie

Ei, bine ma pot mandri! Saptamana aceasta, a fost o saptamana de lucru pentru mine. Stapanul m-a rasfoit, m-a citit, m-a subliniat…este incurajator pentru mine.

30 septembrie

Nu stiu ce s-a intamplat cu el, este foarte agitat. ma duce la scoala, dar nu ma scoate din rucsac. Am inceput sa capat miros de salam. Ma tine impreuna cu pachetul de mancare…noroc ca am coperti tari, pentru ca altfel as arata ca si cartea de biologie…saraca! Stau de vorba cu ea, din cand in cand. Si pe ea o scoate la apel, doar cand are extemporal, bineinteles, sa copieze, nu sa invete.

7 octombrie

De o saptamana, stau tot in rucsacul lui de scoala. Vreau aer. ma aude cineva? Vreau afara, scoateti-ma afara!!

14 octombrie

S-a intamplat ceva! In sfarsit ma scoate la iveala…rasfoieste de zor…Hei, ce cauti asa grabit? Daca nu cunosti ordinea cartilor, uita-te la cuprins!

18 noiembrie

Am ramas pe raftul bibliotecii multe zile, nimeni nu m-a bagat in seama. Ma intreb de ce ma mai tine. ma sterge stapana casei de praf din cand in cand.

21 noiembrie

In sfarsit, a pus mana pe mine…din pacate, numai sa puna o floare la presat. Oare nu are ierbar?

4 decembrie

Ceva nu este in regula cu el. Este foarte agitat. A inceput sa ma citeasca la intamplare. Inchide ochii, deschide Biblia si pune degetul pe un verset la intamplare, apoi nemultumit, ma inchide…Nu-l inteleg, o fi o noua metode de a ma citi?!

5 decembrie

A pus in filele mele o poza, e  a unei fete…Acum inteleg, e indragostit si m-a folosit ieri ca:”e ea, nu e ea”…”ma iubeste, nu ma iubeste”…

10 decembrie

E draguta fata din poza…pacat ca nu vorbeste…iar pe mine nu ma citeste nimeni…

24 decembrie

E sarbatoare. Sunt luata la biserica. Ce bine…ma apuc sa vorbesc cu alte surate. Aflu, spre uimirea mea, ca si ele someaza ca si mine. Ce sa mai spun…

31 decembrie

Aaaaaaaaauuuuuu!! Offf! Lasati-ma in pace! Am ajuns pe mana bebelusilor, ma deseneaza, ma baga in gura, ma-ndoaie…ce neglijent e stapanul meu cu mine.

1 ianuarie

E an nou! Astazi a cautat cateva promisiuni in mine, apoi s-a hotarat sa ma citeasca in intregime in acest an. Dar, din pacate, chestia asta e rasuflata, a spus-o si anul trecut si nu a reusit sa treaca de 1 Cronici.

1 martie

Apar intre filele mele tot felul de felicitari si biletele. Arat ca un pom de Craciun. Biletelele sunt cu inimioare..e normal, e primavara, e indragostit, a cata oara….cred ca acum s-a indragostit de boboaca din clasa a IX-a , aceea cu ochii mari.

4 iunie

De cateva zile, a inceput sa ma citeasca serios. A inteles ce adevaruri gaseste in mine? Din pacate, nu…E doar perioada de evaluare.

16 iunie

A venit vacanta….mergem la mare. Probabil isi va face timp si pentru mine…vise!! Toate zilele le-am petrecut in valiza.

14 septembrie

Maine incepe scoala. Oare ce se va intampla cu mine? Oare cand va intelege adevarata mea valoare?

Iata istoria mea….Daca o intreb pe colega mea, Biblia ta, ea ce-mi va spune?

Leave a Reply