Din activitățile lunii decembrie

La începutul lunii decembrie mi-am propus pentru calendarul de advent o serie de activități pe care să le fac împreună cu copiii. Spre deosebire de anul trecut am reușit mult mai multe decât credeam, dar am făcut doar o parte din ele. Anul trecut copiii nu au vrut să facă aproape nimic, de aceea vreau să fiu mulțumitoare pentru tot ce am putut să facem împreună. Voi prezenta o parte din ceea ce am făcut împreună, pentru că nu am făcut poze tuturor activităților.

Am decupat în formă de brad un carton mare peste care am lipit pe față și pe verso un carton subțire alb. L-am pictat pe o parte cu verde. După ce s-a uscat am lipi cu copiii globulețele cu pozele membrilor din familiile noastre. S-au bucurat să revadă și să-și amintească de verișori, unchi, mătuși și bunici. Sper să reușesc să păstrez acest brăduț pentru ca în timp să adăugăm pozele membrilor care apar pe parcurs.

După îndelungi căutări am găsit și am vizionat pe rând cu copiii un film despre viața Domnului Isus care conține și nașterea Domnului și două desene animate despre nașterea Domnului.

Desenul 1

Desenul 2

Filmul

Am făcut oameni de zăpadă din fetru. Mi-a plăcut foarte mult această activitate, iar copiii au fost încântați și au avut răbdare să-și coase fiecare omulețul, iar rezultatul a fost unul pe măsură. Am semnat cu creionul locurile unde să introducă acul și astfel le-a fost mai ușor să păstreze o direcție bună. Ochii nasul și gura le-am cusut eu, iar ei au avut de cusut marginile, de lipit nasturii și deIdeea am luat-o de AICI.

Am ascultat colinde diverse, dintre care preferatele noastre sunt: Happy Holiday cu Andy Williams, Frosty the Snownan  cu Ray Conniff, Rocking around the Christmas Tree cu Brenda Lee, Little Drummer Boy – Harry Simeone chorale, It's the most wonderful time of the year – Andy Williams, White Christmas – Bing Crosby și multe altele de pe Albumele "The Golden Age of Christmas Music".

Am căutat pe google scene din povestea nașterii Domnului pe care le-am printat și le-am laminat. După ce le-am spus povestea cu ajutorul imaginilor, am amestecat pozele și i-am rugat să așeze imaginile în ordinea lor cronologică. Puteți citi mai multe și puteți descărca aceste imagini de AICI.

Am cumpărat două cărți noi pentru această perioadă, de la editura Noua Speranță:

"Un copil s-a născut" este ideală pentru copii de 3-4 ani, pentru că are texte scurte și câteva puncte de atracție: pe prima pagină e un calendar cu ferestre pe care copiii le-au deschis în ordine și au spus povestea în funcție de imaginile de acolo. La sfârșitul cărții e redată scena nașterii Domnului tridimensional. Am pus câteva poze mai jos. Pentru o vizualizare mai bună a pozelor, dați click dreapta pe poză și apoi View Image.

 

Cartea "Povestea Nașterii lui Isus" a avut un text mai amplu, iar copiii mei nu au avut răbdare, așa că am scurtat lectura. Găsiți imagini chiar din carte AICI  Ambele cărți pot fi comandate de AICI

Am pregătit pentru fiecare câte un brăduț din carton și diverse ornamente cu care să-l împodobească. Doar Iosif a vrut să facă această activitate. Eva cu greu a finalizat-o peste câteva zile.

Povestea nașterii Domnului cu figurinele pentru flanelograf a avut mare succes. De atunci Eva a luat aproape zilnic dosarul cu figurinele și a inventat singură diverse povestiri cu acele personaje.

La serbarea de la biserică am prezentat copiilor povestea nașterii Domnului cu ajutorul unei păpuși de mână pe nume Mimi, și cu ajutorul unor imagini proiectate. Copiii au fost atenți și activi și cred că au reținut cu succes multe detalii ale povestirii.

Am pregătit felicitări pentru bunici. Și anul acesta am reușit să cumpărăm de la Lidl materiale pentru felicitări.

Am avut și un puzzle cu Moș Crăciun, dar copiii nu au avut răbdare să-l termine pentru că era destul de dificil, așa că mi-a făcut plăcere să-l termine de asamblat.

Am făcut biscuiți cu forme specifice sezonului. Sunt niște biscuiți foarte gustoși, dar aluatul nu este maleabil. Se modelează foarte foarte greu. Mi ușor se pot forma bile pe care să le aplatizăm. Am reușit cu greu să le dau forme și să îi mut fără să îi stric. Anul viitor vom încerca o rețetă specială pentru astfel de biscuiți. Rețeta am luat-o de AICI:

Am reușit să amenajăm și scena nașterii Domnului cu jucăriile copiilor și spre surpinderea mea aranjamentul a rezistat câteva zile. A fost nevoie să-l refac de câteva ori, dar nu au stricat iremediabil staulul sau personajele.


 

Leave a Reply