“Invatam cantand”

Aceasta carte este una dintre cele mai importante achizitii pe care le-am facut pentru initierea in educatia muzicala a copiilor mei. Cand Eva avea cateva saptamani, imi era tare greu sa-i cant mereu cantecele noi, pentru ca nu-mi aminteam versurile si ramaneam in pana de idei. Asa ca luam aceasta carte in mana si ii cantam, in acelasi timp inregistrand cantecelele pe telefon ca sa le ascult de mai multe ori. Am descifrat astfel, multe cantece noi si tare frumoase.

Pentru cei care pot canta la chitara si pian, toate cantecele au acordurile notate, ceea ce este extraordinar. Si gasiti chiar o pagina in care sunt prezentate acordurile la chitara, cu notatie in sistemul american, cat si cel romanesc.

Cartea ne prezinta in prima parte cateva aspecte practice despre abilitatile muzicale ale copilului prescolar, povesti, rime si poezioare, 50 de cântece în limba româna si 40 de cântece în limba engleza.

Foarte frumoase si utile sunt povestile de la inceputul cartii: "Domnul Pop şi domnul Popescu" "Prinţesa şi scările nesfârşite" " Ţestoasa şi iepurele" "Fata cu părul de aur şi cei trei ursuleţi". Ele ne sunt de mare folos pentru indeplinirea scopurilor muzicale: sa-si gaseasca vocea cantata, sa inteleaga conceptul de tempo, de voce grava, medie si inalta. Povestirile sunt insotite de sfaturi despre cum puteti spune povestile intr-un mod mai captivant, folosind intonatia vocii si imagini sugestive.

Este o carte folositoare tuturor celor ce lucreaza cu prescolarii: educatoare, parinti si învatatori de scoala duminicala. Manualul se doreste a fi un ajutor pentru îmbunatatirea vietii muzicale a copiilor si a abilitatilor educatorilor. Pentru copilul prescolar, muzica este un mod extrem de important de comunicare, învatare si chiar de joaca. De aceea, acest manual doreste sa ajute dascalii în a cultiva prin intermediul educatiei muzicale: dragostea pentru Dumnezeu, dorinta de a învata si bucuria de a trăi.

Susan Strohschein, autoarea acestei carti, are mai bine de 20 de ani de experiență în învățământ la toate nivelurile de educație: grădiniță, școala elementară, liceu și universitate, predând în SUA, Belgia și România. Susan a absolvit facultatea de Pedagogie Muzicală la Universitatea de Stat din Louisiana, în Baton Rouge și și-a continuat studiile absolvind masteratul la Universitatea din Texas, în Austin. Devenind creștină la o vârstă fragedă, Susan Strohschein a slujit în biserici ca dirijoare pentru coruri de copii și de adulți și ca învățătoare de studiu biblic pentru adulți.  În prezent slujește la Biserica Baptistă din Tăsnad, Satu Mare.

 

Cuprinsul cartii:

Prefaţă
- Abilităţile muzicale ale copilului preşcolar:
- Intonaţia
- Ritmul: pulsul constant
- Percepţia auditivă
- Auzul intern
Dezvoltarea copilului
Poveşti:
- Domnul Pop şi domnul Popescu
- Prinţesa şi scările nesfârşite
- Ţestoasa şi iepurele
- Fata cu părul de aur şi cei trei ursuleţi
Rime şi poezioare:
- Mother Goose
- Fingerplays
Chitara
Cântece în limba română
Cântece în limba engleză
Index:
- Index tematic
- Index alfabetic

Mai multe detalii despre carte gasiti chiar la editura acestei carti, de unde o puteti comanda. Va garantez ca merita din plin!

Aici aveti linkul: http://www.jubilate.ro/Products/ViewOne.aspx?ProductId=7

Am incercat sa fotografiez cateva pagini ca sa va puteti face o idee, dar nu mi-au iesit clare, de aceea postez doar doua din ele. Ca sa le vedeti mai bine, dati click dreapta pe imagine, apoi alegeti View Image:

Leave a Reply