Calendarul nostru de advent

 Cuvântul "advent" este de origine latină şi înseamnă "venire". Calendarul de advent ne ajută să numărăm împreună cu copiii zilele care mai sunt până la venirea Sărbătorii Naşterii Domnului. În fiecare zi încercăm să facem o activitate frumoasă cu familia, în special cu copilaşii noştri. În general temele activităţilor sunt legate de povestea naşterii Mântuitorului şi de iarnă. Iată câteva exemple de activităţi: facem lucru manual prin care realizăm felicitări pentru cei dragi şi ornamente de iarnă, facem biscuiţi împreună, ascultăm şi învăţăm colinde, facem un tort în formă de brăduţ pe care-l ornăm împreună, citim poveşti, mergem cu colindul, ne plimbăm cu sania, facem un om de zăpadă, colorăm imagini specifice sărbătorii, etc. Cel mai important pentru noi este să spunem povestea naşterii Domnului în mai multe forme: folosind carduri cu imagini viu colorate ale diferitelor scene din poveste, folosind cărţi pe această temă şi Biblia pentru copii, folosind figurine care îi reprezintă pe Maria, Iosif, Pruncul Isus şi animăluţele din staul, îi punem pe copii să aşeze mai multe imagini despre naşterea Domnului în ordine cronologică, ne uităm la fragmente din filmul Isus despre naştere, etc Acest calendar poate avea mai multe forme, în funcţie de imaginaţia şi de resursele fiecăruia. În fiecare zi copilaşii scot câte un bileţel cu activitatea pe ziua respectivă şi poate găsesc şi ceva dulce.

Este primul an în care facem aşa ceva. Ideea mi-a venit după ce am văzut pe blogurile mai multor mămici că obişnuiesc să folosească acest calendar făcând lucruri foarte frumoase alături de copiii lor. Eva are acum aproape 4 ani şi de-acum putem face şi noi multe lucruri împreună. Am rugat o prietenă foarte talentată să îmi facă acest model de calendar, folosind o rochiţă veche de-a Evei şi o faţă de masă. A ieşit ceva frumos, iar copiii sunt foarte încântaţi să scoată în fiecare zi din buzunăraşe câte ceva dulce şi să afle ce vom face în ziua respectivă.

Cu realizarea activităţilor nu este mereu uşor, pentru că nu au răbdare la toate, iar Iosif este încă destul de mic. Cel mai mare succes l-am avut cu ornarea brăduţilor de carton. S-au descurcat de minune la ornarea brăduţilor.

Leave a Reply