Există o explicaţie

Se spune că un procent de 13% din populaţia mondială (aproximativ 500 de milioane de persoane), este stângace!

Motivul pentru care există stângaci, dreptaci sau ambidextri, este utilizarea cu predilecţie a unei emisfere cerebrale. Astfel, emisfera stângă controlează partea dreaptă a corpului , iar emisfera dreaptă contolează partea stângă. Existenţa unor conexiuni mai rapide şi mai numeroase pe o anumită emisferă duce la aşa zisa clasificare în stangaci şi dreptaci.

Stângacii sunt deci coordonaţi predominant de emisfera dreaptă, responsabilă de orientarea în spaţiu, de imaginaţie şi creativitate. Dreptacii sunt coordonaţi de emisfera stângă responsabilă cu logica, analitica, funcţiile verbale şi matematica. În cazul ambidextrilor, emisferele sunt la fel de active.

Creativitatea şi-o pot folosi în orice domeniu, fie artistic, fie ştiinţific. Stângacii gândesc în imagini, pot să realizeze conexiuni foarte rapide, uimitoare şi originale. Pot să aibă înclinaţii spre poezie, artă, dar şi fizică, matematică. Important este că ei au o doza mare de creativitate care poate fi canalizată spre diverse domenii.

Unii copii stângaci pot să nu aibă înclinaţie către muzică sau desen, dar asta nu înseamnă că nu sunt creativi. Au şi ei domeniile lor în care vor excela.

Stângăcia poate fi un atu! Studiile de specialitate au demonstrat că stângacii sunt mai creativi, au o imaginaţie mai bogată şi găsesc soluţii inedite la probleme, faţă de dreptaci, care sunt analitici şi calculati.

Stângacii pot excela în domenii precum arta, muzica sau sportul.

Leave a Reply