Mamă a patru băieţi, Annie Poonen ne oferă cu multă sinceritate şi dragoste sfaturi din experienţa personală, reuşind să concentreze în câteva pagini o parte din ceea ce a învaţat-o Dumnezeu în timpul anilor petrecuţi în creşterea copiilor ei. Găsim în fiecare capitol principii sănătoase bazate pe Sfânta Scriptură, după care s-a ghidat Annie.Autoarea este doctor în medicină şi a adăugat la sfârşitul cărţii şi câteva sfaturi pentru gravide şi mame începătoare. Este o carte de 96 de pagini, uşor de citit şi cu un limbaj accesibil.
 
Am ales câteva fragmente mici din capitole diferite, pentru a vă face cunoştinţă cu această carte:
  • “Numai Dumnezeu îi poate păzi neîntinaţi pe copiii noştri într-o lume rea. Iată de ce, trebuie să depindem de Cuvântul lui Dumnezeu şi de rugăciune, mai mult decât de orice altceva. Fiecare situaţie dificilă cu care se confruntă copiii noştri poate fi depăşită cu ajutorul Cuvântului lui Dumnezeu şi a rugăciunii. Când întâmpinăm probleme care îi privesc pe copiii noştri, atunci, dacă am dezvoltat obiceiul ascultării de Dumnezeu, El ne va da o promisiune pentru soluţionarea fiecărei probleme. Atunci ne putem ancora în acea promisiune, rugându-ne în continuare, până când problema este rezolvată” De exemplu promisiunea din Matei 18:19 poate fi revendicată de soţ şi soţie împreună în rugăciunea pentru copiii lor(sublinierea mea)
  • “Multe mame se confruntă cu o problemă reală, aceea de a se înţelege cu copiii lor adolescenţi şi de a le câştiga încrederea, astfel încât aceştia să îşi împărtăşească problemele cu părinţii lor. Un motiv al acestei probleme ar fi faptul că atunci când copiii lor erau mici aceste mame erau foarte ocupate cu munca şi cu prietenele lor, aşa încât cu greu găseau timp ca să stea şi cu copiii lor. Acum situaţia s-a inversat, şi adolescenţii sunt cei care nu au timp de petrecut cu mamele lor!”
  • “Poate ai spus vreodată, cuiva sau ţi-ai spus ţie însăţi: “Acest copil a fost un accident”. Cât de contrar este acest gând, cu ceea ce a spus Dumnezeu în Cuvântul Său “copiii sunt o răsplată dată de Domnul” (Psalmul127:3). Trebuie să considerăm fiecare copil ca un dar de la Dumnezeu. El nu face greşeli, nici chiar atunci când nu ne-am gândit să mai avem un copil”
  • “Nu trebuie să expunem public eşecurile copiilor, nici să îi abandonăm în public. Copiii noştri trebuie să simtă că noi le suntem loiali, chiar şi atunci când ei nu ne văd”
  • “Poate copiii noştri sunt lenţi în a învaţa ceva ce noi, încercând să-i învăţăm, le-am tot spus de multe ori, şi tindem să fim nerăbdătoare cu ei. Dacă am auzi plânsul ascuns al inimii lor, spunând: “Mai îngaduie-mă, îmi dau toate silinţele să fac cum trebuie acest lucru”, atunci ne-ar fi mai uşor să biruim ispita de a ne enerva pe ei.”
Mame învăţate de Însuşi Dumnezeu de Annie Zac Poonen se găseşte la Editura Alfa Software S.A. din Zalău.
Cuprinsul cărţii:
1. O mamă de “clasa întâi„
2. Păstrându-ne conştiinţa curată
3. Copiii au nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu şi de rugăciune
4. Să petrecem timp cu copiii noştri
5. Învăţându-i pe copii principii, şi nu reguli
6. Învăţându-i pe copii deprinderi disciplinate
7. Disciplinându-ne copiii
8. Încurajându-ne copiii
9. Mai îngăduieşte-mă
10. Un ajutor plin de Duhul Sfânt
11. Stând la picioarele lui Isus
12. Şoapta blândă a lui Dumnezeu
13. Aduceţi-vă aminte de nevasta lui Lot
14. O uşă de speranţă
Anexa 1. Sfaturi pentru viitoarele mame – Pregătire pentru sosirea bebeluşului
Anexa 2. Câteva sfaturi pentru noua mamă – Îngrijirea bebeluşului
Anexa 3. Creşterea copilului
Anexa 4. Momente dificile şi probleme imunitate
Anexa 5. Defecte fizice şi alte tulburări
Anexa 6. Accidente şi boli – prevenire şi tratare