"Teoria muzicii fără durere" este o carte foarte bună pentru părinţii care vor să dezvolte abilităţile muzicale ale copiilor lor. Dacă eşti un părinte care nu ai nici o noţiune despre muzică şi vrei să-ţi sprijini copilul pentru a studia un instrument, sau pur şi simplu pentru a-şi dezvolta aptitudinile muzicale, îţi recomand cu drag această carte. Ea nu vine numai în ajutorul copiilor. Poate şi tu ţi-ai dorit de mult timp să înveţi să citeşti notele sau să înveţi un instrument. Cartea aceasta te ajută să-ţi împlineşti visul.

"Teoria muzicii fără durere" este publicată de Editura Jubilate din Oradea şi este scrisă de Susan Strohschein şi Maria Magdalena Gherasim. Cartea dezvoltă în acelaşi timp deprinderile auditive şi pe cele necesare citirii unei partituri şi este însoţită de 3 CD-uri cu exerciţii folositoare acestui scop. Nu întâmplător se numeşte "Teoria muzicii fără durere". Titlul se regăseşte într-o abordare plăcută, nouă şi folosind paşi mici în asimilarea noilor cunoştinţe.
Pentru că lucrez în domeniu, am întâlnit multe manuale de Teoria muzicii, dar nu am întâlnit niciunul ca acesta. Este practic şi captivant, învăţând prin experimentare, nu prin definiţii, explicând fiecare concept muzical prin muzică. Noţiunile explicate pe parcursul manualului au grad progresiv de dificultate. Cele 153 de exerciţii auditive sau de scriere au răspunsul, versiunea corectă pe cele trei CD-uri sau în Cheia exerciţiilor de la sfârşitul cărţii, de aceea acest manual este recomandat şi celor autodidacţi. Am întâlnit într-o tabără muzicală organizată de cei de la Jubilate pe unul din tinerii care a dorit să înveţe muzică şi a parcurs singur acest manual până la capăt. Am rămas surprinsă de niveul lui de cunoştinţe muzicale, dar mai ales de pasiunea pe care o avea pentru muzică.

O ultimă adăugare: lucrurile de calitate se fac cu perseverenţă, de aceea sugestia autorilor este ca atunci când începeţi această carte, să-i acordaţi timpul necesar în lunile care urmează, ca să puteţi ajunge cu bucurie la bun sfărşit.

Mai multe detalii despre carte găsiţi AICI, chiar pe site-ul editurii Jubilate.